
Bifurkaatio tarkoittaa hydrologiassa "kahtaalle laskevaa", eli joen haaroittumista tai järven purkautumista kahta lasku-uomaa pitkin. Bifurkaatiot jaetaankin kahteen pääryhmään; joki- ja järvibifurkaatioihin. Kenties tunnetuin bifurkaatiojärvemme on Padasjoella sijaitseva Vesijako, joka kuuluu sekä Kymijoen että Kokemäenjoen vesistöihin. Muita tunnettuja bifurkaatiojärviä ovat muun muassa Vesijaon naapurijärvi Lummenne, sekä Satakunnassa Karvianjoen vesistössä sijaitsevat Inhottujärvi ja Isojärvi.
Tämä kätkö esittelee Kymenlaakson tiettävästi ainoan bifurkaatiojärven, Inkeroisissa sijaitsevan Korjärven, jota kansan suussa usein myös Korijärveksi kutsutaan. Syönnössuonmäen ja Komokallion välisessä laaksossa sijaitseva soistunut Korjärvi kuuluu sekä Kymijoen että Summanjoen vesistöihin. Järven lounaispäästä lähtevä, Munasuon läpi virtaava oja yhtyy valtatie 15:n varressa Onkijärveltä laskevaan Onkiojaan, joka puolestaan yhtyy Kortessuonojaan (tuttavallisemmin Kortoja) Metsäkulmalla. Kortessuonoja laskee Inkeroisten keskustan läpi Kymijokeen. Korjärven koillispäästä lähtevä laskuoja puolestaan johtaa vetensä Etu- ja Perä-Koirojan sekä Palonojan kautta Pekkiin. Pekki yhtyy Liikkalassa Sippolanjokeen, joka puolestaan yhtyy Summanjoen pääuomaan Pitkäkosken alapuolella lähellä Metsäkylää.
Järven lounaispäässä sijaitsi aikanaan Sippolan kunnan, myöhemmin Anjalankosken kaupungin, ylläpitämä uimaranta laitureineen, hyppytorneineen ja huoltorakennuksineen. Olipa siellä myös erillinen pieni lammikko lastenaltaan virkaa toimittamassa. Osa rantarakenteista on vielä jäljellä, vaikka uimaranta on ollut suljettuna jo parikymmentä vuotta. Järven koillispäässä on pari kesämökkiä.
Vaikka purkki ei aivan mikrokokoa olekaan, kulkijoita sinne ei mahdu.