Congost Fraguerau #1 Ermita St. Antoni Traditional Cache
Congost Fraguerau #1 Ermita St. Antoni
-
Difficulty:
-
-
Terrain:
-
Size:  (small)
Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions
in our disclaimer.
Us convidem a conèixer el Sender del Congost de Fraguerau a través d’una sèrie de catxés que hem amagat al llarg de la ruta proposada.
Itinerari adreçat a geocachers que els agradi fer senderisme.
Trobareu més informació sobre la ruta proposada en el següent enllaç (i podreu imprimir el “fullet de la ruta”:
(visit link)
El camí principal es ample fins al catxé #3 pero retallareu temps i gaudireu mes de la ruta si aneu agafant els diversos senderols que trobareu sempre a ma dreta.
L’itinerari transcorre per una zona boscosa i humida amb inesperats canvis de temperatura (Sol - ombra), motiu pel qual cal que dueu calçat i roba adient. També cal que dueu aigua, donat que al llarg del recorregut no trobareu aigua potable.
RESPECTEU LA NATURA. Amaguem els catxés en llocs que per trobar-los no cal xafar mates o arbustos. I quan creiem que els catxés són difícils de trobar afegim una fotografia spoiler per tal de no malmetre l’entorn.
CAL QUE PORTEU BOLÍGRAF PER FER EL LOG.
NO OBLIDEU copiar el valor que hi ha escrit al log del catxé per tal d’esbrinar les coordenades on està amagat el catxé: Congost Fraguerau #8 Final.
ATENCIÓ:
La zona del Montsant es un dels molts indrets catalans on hi habita l'escurçó. No volem espantar a ningú, pero si decidiu fer la serie a ple ESTIU, aneu en compte, només això. Nosaltres hi hem caminat molt per allí i mai n'hem vist cap, pero en tot, aquí us deixem una mica d'informació i algunes recomenacions:
Els escurçons i les colobres no ataquen l’home si no és que se senten amenaçats, i normalment en fugen. Però si se’ls toca poden ser agressius.
Les mossegades més greus són, sobretot, aquelles que afecten nens menors de 5 anys d’edat, com també les mossegades a la cara, el coll o el tronc.
Què fer:
1. En cas d’una picada d’escurçó, mantingueu la calma. La immensa majoria de casos es resolen bé.
2. Mantingueu el pacient en el repòs més absolut, que no s’hagi de moure per res, i feu que estigui tranquil i relaxat.
3. Cal que l’extremitat afectada es mantingui a un nivell més baix que la resta del cos.
4. Renteu la ferida amb aigua i sabó i desinfecteu-la amb aigua oxigenada.
5. Cobriu la ferida amb una gasa estèril, però sense pomades ni cremes.
6. Evacueu ràpidament l’accidentat fins a l’hospital més pròxim. A la majoria d’hospitals disposen de sèrum antiofídic (antídot contra el verí).
7. Durant el trasllat a l’hospital mantingueu l’extremitat afectada a un nivell més baix que el cos i apliqueu-hi bosses d’aigua freda separades de la pell per una tovallola. No poseu gel directament sobre la ferida.
8. Si el pacient es queixa de dolor, li podeu donar un analgèsic (paracetamol, Gelocatil,...).
9. No feu res més, qualsevol altra cosa pot produir complicacions.
Cal anar al metge......SEMPRE!! És molt urgent desplaçar-se fins a un hospital. Si podeu, truqueu per telèfon per avisar que veniu i que us esperin amb el sèrum antiofídic preparat.
Què no fer: No feu talls sobre la mossegada. No intenteu xuclar el verí amb la boca. No li feu cap torniquet. No doneu al pacient begudes alcohòliques.
INFORMACIÓ SOBRE EL CATXÉ:
A prop del catxé hi ha el pàrking. En el qual no es permet fer acampada, però si pernoctar amb caravana o autocaravana pagant una taxa als ermitants. Pagant també és possible pernoctar a la casa-refugi adjunta a l’ermita i fer ús de la zona de picnic.
Additional Hints
(Decrypt)
Qrf qry zvenqbe dhr uv un fboer ry pngké irherh Hyyqrzbyvaf. Nsrtvz sbgb Fcbvyre cre fv yrf pbbeqranqrf rf qrfivra.