Skip to content

TREN DEL CIMENT (L'EMPALME) Traditional Cache

Hidden : 5/12/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


TREN DEL CIMENT     Ferrocarril Turístic de l'Alt Llobregat.

Es tracta d'una línia que històricament unia l'antiga fàbrica de ciment Asland de Castellar de n'Hug amb Guardiola de Berguedà, des d'on partia la línia del ferrocarril de via estreta cap a Berga i Manresa. El trajecte de l’antic Tren del Ciment, que dura aproximadament 20 minuts, el realitza una locomotora dièsel amb quatre cotxes que tenen una capacitat per a 25 viatgers cadascun. Té un recorregut de 3,5 quilòmetres i para a 4 estacions:



Pobla de Lillet A l'antiga estació de la Pobla de Lillet, inici del nostre recorregut, podeu gaudir d'una visita a l'exposició "Ferrocarrils secundaris, industrials i turístics a la vall del Llobregat", que us ofereix una presa de contacte amb els elements més representatius de l'època dels carrilets i dels trens miners i industrials de la vall.

La Pobla Centre

La Pobla de Lillet té un ampli ventall d’atractius turístics: el Pont Vell, el pont més antic que actualment travessa el riu Llobregat; el Casc Antic; la dotzena de fonts que hi ha repartides per tota la població; l’Església de Santa Maria de Lillet; el Monestir romànic de Santa Maria de Lillet, construït al segle IX; la Rotonda de Sant Miquel, una esglesiola romànica de planta circular; el Castell de Lillet; i la Serra de Catllaràs, un espai ideal per gaudir de la natura en tota la seva plenitud on trobem el Santuari de Falgars. Reviviu les nostres festes i tradicions i gaudiu del producte artesà que us podem oferir.


Per a més informació, podeu visitar la pàgina web de La Pobla de Lillet, enviar un correu electrònic a tur.lillet@diba.cat o bé trucar al telèfon 687 998 541.



Jardins Artigas

Els Jardins de Ca l'Artigas són uns jardins de tipus naturalista, amb pedres, aigua i vegetació, i foren dissenyats a principis del segle XX per l'arquitecte Antoni Gaudí.


L'arquitecte havia arribat a la Pobla de Lillet per projectar el Xalet del Catllaràs on s'allotjarien els enginyers de les mines de carbó situades a la mateixa serra i que s'utilitzarien per proveir els forns de la fàbrica de ciment Asland que s'estava construint al Clot del Moro. Durant la seva estada a la Pobla, Gaudi va allotjar-se a casa dels Artigas i, en agraïment per l'hospitalitat rebuda, projectà per a la família uns jardins just al darrere de la seva fàbrica: els Jardins Artigas.


Construïts a redós del riu Llobregat, els Jardins Artigas formen un conjunt de gran valor arquitectònic immers en un espai natural de relleu agrest i salvatge. La glorieta, el pont dels arcs, la cascada, la gruta, les figures del bestiari i la remor de l'aigua ens acompanyen mentre passegem per aquest bocí de natura decorada.


Per a més informació, podeu visitar la pàgina web de La Pobla de Lillet, enviar un correu electrònic a tur.lillet@diba.cat o bé trucar al telèfon 687 998 541.


Clot del Moro / Museu del Ciment / La Cantina

La fàbrica de ciment Asland, situada al paratge del Clot del Moro, en el municipi de Castellar de n'Hug, es va tancar l'any 1975. Les restes avui encara visibles posen de manifest l'espectacularitat d'un dels conjunts fabrils més increïbles de la industrialització catalana, emmarcat en un singular entorn natural.


La fàbrica és un impressionant edifici modernista per la utilització de voltes catalanes i estructures de ferro forjat i es construí de forma esglaonada de manera que es pogués aprofitar la força de la gravetat en el procés de fabricació del ciment.


Des de fa uns anys la fàbrica s'ha convertit en el Museu del Ciment Asland de Castellar de n'Hug, seu del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), on el visitant a través del centre d'interpretació i d'un itinerari per les galeries i els grans espais industrials que resten en ruïnes, descobrirà els orígens d'aquesta fàbrica i del ciment pòrtland.


Per a més informació i concertar visites, podem visitar la pàgina web del Museu del Ciment, enviar un correu electrònic a museuciment@mnactec.cat o bé trucar al telèfon 938 257 037.



Additional Hints (No hints available.)