Tää ei oo ihan haudan vakavaa, muutkin mokaa
Oppi kautta kantapään, lensi veks ja menemään.
Tähtihetkeni mä kirjasin, mokatkin, mutt harvemmin.
Ne mä villaisella painelin, painelin, tietenkin.
Oppi kautta kantapään, lensi veks ja menemään.
Typeryyttään on niin vaikee myöntää, myönnän sen.
Tää ei oo ihan haudan vakavaa, muutkin mokaa.
Pauli se on fiksu kaveri! Teki DNF:ien kirjauksista oikein biisin! Kuten me kaikki tiedämme, geokätköilyyn kuuluu olennaisena osana kätköjen etsiminen ja löytäminen. Vaan aina ei suju niin kuin Strömsöössä: kätkö on liian hyvin piilotettu (puusilmä mikä puusilmä), kätkö ei ole ihan annetuissa koordinaateissa, kätkö on liian korkealla, liian matalalla, liian syvällä, jumissa, rikkinäinen, ulottumattomissa tai jästitty.
Tämä kätkö on omistettu kaikille DNF-kirjauksille. DNF:n kirjaaminen (Did not find) on helppo unohtaa, mutta kirjauksien tekeminen on kuitenkin meidän kaikkien harrastajien etu. Niinpä haluamme tällä kätköllä rohkaista kaikkia harrastajia iloisesti ja hyvillä mielin kirjaamaan DNF:t ihan riippumatta syystä, miksi näin on käynyt. Tietysti DNF-kirjaukseen on hyvä merkitä, mikä johti tuloksettomaan etsintään: pitkä ja väsyttävä etsintä, liian pimeää, aurinko häikäisi, sade, liikaa lunta, liian vähän lunta, voimat loppuivat, silmät sumenivat, tietoisuus heikkeni, kuumotti, paleli tai ketutti.
Tämän mysteerin ratkaisemiseksi sinun on joko laskettava pikku laskut tai vaihtoehtoisesti voit kokeilla onneasi tarkistimella. Mysteerin ratkaisu on N 61 27.(D+N+F) ja E 024 05.(D+N+F).
Kätkön sijainnin saat tarkistimesta mutta huomioi, että TARKISTIN SALLII VAIN YHDEN TARKISTUKSEN VUOROKAUDESSA. Uskallatko kokeilla vai pelkäätkö mokaamista?
Ehkä muutkin mokaa?
Menemällä geocache.fi-sivuston sivulle ja valitsemalla siellä Kätköilijät > Loggausmäärät saat näkyviin taulukon kaikista Suomen kätköilijöistä, joita 1.12.2014 mennessä on listan mukaan jo 52 933 eri nimimerkein laskettuna. Kaikista Suomen kätköilijöistä vain 37 % (19 665) on kirjannut vähintään yhden DNF:n. Toisin sanoen, noin kaksi kolmesta suomalaisesta kätköilijästä löytää kätkön aina! Ovatpa taitavia!
Kyseisen taulukon vasemmanpuoleiset sarakkeet osoittavat kullakin rivillä mainitun kätköilijän löytökirjaukset (keltanaamat) ja DNF-kirjaukset (sininaamat). Tarvitset vain näitä sarakkeita tässä tehtävässä ja erityisesti näistä laskettavaa DNF-suhdelukua, joka saadaan jakamalla DNF:t löytömäärällä (= sininaamat/keltanaamat). Saatu suhdeluku muutetaan lopuksi prosenteiksi kertomalla se 100 %:lla. Jotta suhdeluku olisi määriteltävissä (eli ei sisältäisi nollalla jakoa), huomioi tilastosta vain ne kätköilijät, joilla on vähintään yksi löytö.
Laske, arvioi tai arvaa taulukkoa käyttäen (virhettä sallitaan), mikä on a) suurin suomalaisen kätköilijän DNF-suhdeluku. Tämä lukuarvo olkoon D. Seuraavaksi laske, arvioi tai arvaa taulukkoa käyttäen (virhettä sallitaan), mikä on b) keskiarvoinen suomalaisen kätköilijän DNF-suhdeluku. Tämä lukuarvo olkoon N. Selvitä lopuksi taulukosta tai arvaa, mikä on c) sinun oma DNF-suhdelukusi (virhettä sallitaan). Tämä lukuarvo olkoon F.