Skip to content

Nibe Festival 2003-2004 Mystery Cache

This cache has been archived.

-sax-: indsamlet til cito event

More
Hidden : 9/21/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Nibe Festivalen 2003

 

I stedet for på Hestepladsen at gå lige ud og fortsætte helt frem til kanten af den store scene kunne man for første gang svinge til venstre og forsvinde ind i en helt ny oase, der var dette års største nyskabelse: Hippiereservatet.

Hippiereservatet var anlagt i et område af skoven, som man i 2003 - og kun i dette ene år - kaldte for Jungleparken, og som udgangspunkt var den nye scene skabt for at give plads til især de banebrydende toner fra 1960'erne og 1970'erne.

Festivalen allierede sig med TømrerClaus, Bent ”Ohm” fra Fedtebrødet i Aalborg, der var med til at udvikle og styre området. Mik Schack blev hyret som konferencier


Til Nibe Avis sagde TømrerClaus blandt andet om initiativet:

"I mange år var hippie-tiden og ikke mindst musikken både yt og udskældt. Men jeg har via min egen musik og mit selskab, Karma Music, holdt fast i tiden. Nu er tiden og musikken blevet interessant igen - især fordi mange yngre musikere og et helt nyt og stort ungt publikum har fået øjnene op for de kvaliteter, der er i musikken.”

I dette var Peter Møller Madsen ganske enig og udtalte blandt andet til Nordjyske: ”Absolut unge drages i øjeblikket af 60'erne og 70'erne, der var en opgangstid uden lige i det forrige århundredes musikhistorie, og lad os da bare nyde det i al respekt. For den tid peger også fremad musikalsk.”

Og det blev publikum.

Også i den grad.

Draget ind i det flyvende hippieland, hvor navne som Lost Kids, Alrune Rod, Burnin Red Ivanhoe, Claus Bøhlings Elektrum, Niels Skousen, Himmelvand, TømrerClaus og Midnight Blues skruede tiden tilbage til dengang, den stod på røgelsespinde, fredsbudskaber og eksperimenterende musik. I et hjørne af Reservatet huserede i øvrigt en rigtig heks - Danni Druehyld.

Blandt årets øvrige nyheder var i øvrigt endnu en ny lille scene, som man med hilsen til dens sponsor kaldte for Fri Frisko Jam. Den lå uden for selve festivalområdet, og der var fri adgang for alle, der havde noget musikalsk på hjertet.

I 2003 så også spisestederne ”Ko & Kylling” og baren "De Tre Små Grise” dagens lys og det samme gjorde pIGLOlejren (senere Grøn Camp) i det store camp område på fjordengen. Det område blev i øvrigt i disse år kaldet ”Rå-campen'.

 

Filosofien i pIGLOlejren var, at gæsterne sammen med billetten købte et iglo-telt, der allerede var slået op, når de ankom til festivalen og som efter festivalen kunne beholdes.

Der blev indkøbt for omkring 3 mio. kr. musik, de penge blev fordelt mellem danske navne som Gnags, Poul Krebs, Kim Larsen, Nik & Jay, C21, Zididada, Kashmir, Lars H.U.G, Big Fat Snake, Carpark North og festivalveteran Johnny Madsen.

Fra udlandet mødte i Skalskoven blandt andre Popa Chubby, Omar & The Howlers, The Holmes Brothers, Kaizers Ochestra, Bjørn Berge og Runrig. Fra Færøerne præsenterede Den Lille Fede både Gestir og 14-årige Brandur Enni

Igen slog festivalen en stribe af rekorder hvad angik omsætning og tilstrømning, og igen måtte de røde lamper tændes. Det var andet år i træk, og det handlede igen om lørdagen. Allerede kl. 17.00 kunne konferencier Jeppe Søe fra den store scene meddele, at alt var udsolgt.

 

Initiativet med den lidt afsides beliggende Lux-camp, der blev etableret året før viste sig så stor en succes, at alle pladser her var solgt allerede 2 måneder før festivalen.

”Vi kunne sagtens sælge mange flere enheder i Lux-området”, forsikrede Peter Møller Madsen. "Men vi har valgt at begrænse antallet af enheder, så området ikke bliver for stort og uroligt.”


I øvrigt kan nævnes at Michael Breuer - formand i 2009 - stadig påtager sig opgaven at opmåle og afmærke Lux Campen. Et godt eksempel på, at man i festival-toppen meget gerne vil have hænderne i praksis.

 

Nibe Festivalen 2004

 

At Nibe Festival i 2003 lancerede Hippiereservatet i Jungleland, var et af de overraskende og umiddelbart ulogiske initiativer, som festivalen for det meste har formået at føre til succes.

Hippiereservatet blev allerede i 2004 til Reservatet, og betegnelsen Jungleland blev aldrig mere nævnt.

Med Reservatets succes i hus gik festivalen, der i 2004 blev afviklet for 20. gang, nu et skridt videre og lancerede endnu engang noget, som de færreste vel havde forestillet sig på en rock-festival: En scene, der primært skulle præsentere jazz.


Jazzhulen blev området kaldt, og det blev indrettet i en hulning i skoven på Junglestien med Jernbanehotellet som nærmeste nabo.

Initiativtageren, fotografen Svend Christensen, fortæller om Initiativets baggrund og tilblivelse:

"Ideen opstod inde i mit mærkelige hoved. Jeg havde igennem 10 år haft et salgstelt på festivalen, hvor vi solgte de billeder som jeg tog på festivalen. Men tiden var efterhanden løbet fra at klistre papirbilleder op på kartonplader. Desuden var jeg kørt træt i det stress, det er at skulle dække tre scener samt stemning over alt på området.”

Men den stærkeste drivkraft var, at Svend Christensen syntes, at der manglede et sted for det modne publikum, og da han det år skulle være formand for Nibe Rotary Club, satte han sig for at søsætte et utraditionelt projekt i Rotary-regi. Og det blev til det, der som udgangspunkt blev kaldt for sumpsvinet, men som endte med at blive til Jazzhulen.

"Oprindelig var det min idé at få bygget et to-etagers hus-direkte taget ud af Bourbon Street i New Orleans og sat ind i skoven”, smiler Svend Christensen, men det endte med de presenninger mellem træerne og de rå rafter, som stadig danner rammen omkring Jazzhulen.


Med i udviklingen af projektet var udover Svend Christensen også kunstneren og jazzmanden Thorvald Odgaard, Frederik Vedel Møller og Mogens Tobiassen fra Nibe Rotary Klub samt Allan Have fra Colorprint.

”Til vores store overraskelse var det ikke kun det modne publikum, der tog imod Jazzhulen med åbne arme men overraskende nok også de unge.

Måske fordi vi fra starten lagde meget vægt på, at Jazzhulen skulle være en oase, hvor man kunne hvile øjne - ingen affald alle steder, derfor rydder vi op konstant, også på jorden - hvile ører – lydniveauet må ikke være højere end at man kan snakke sammen – og hvile benene - et sted man kan sidde og slappe af, inden man atter bevæger sig ud i rock-infernoet” siger Svend Christensen og tilføjer:

”Det der er meget specielt ved Jazzhulen er, at Rotary er kommet med ideen, finpudset den, sørger for hele opstillingen, hele nedtagningen og hele bemandingen. Festivalen leverer de varer der skal sælges og booker musikken.”

Svend Christensen, der også er ansvarlig for festivalens interne foto-afdeling, havde ansvaret for Jazzhulen i de første år. I dag går han til hånde som praktisk gris, mens Vedel Møller har ansvaret.

Musikalsk flottede festivalen sig i anledning af jubilæet, der blev skudt i gang allerede onsdag aften med en særlig jubilæumskoncert med Kim Larsen & Kjukken. Til den koncert var The Bats tilbage på Stor scene. Deres koncert blev i øvrigt afviklet i regnvejr.

Over 80 koncerter på 5 scener blev det til i løbet af festivalen, og udover Lars Lilholt Band og Johnny Madsen, der hører til blandt de navne, der har spillet flest gange på festivalen, mødte fra den hjemlige musikscene blandt mange andre Tv-2, Outlandish, The Raveonettes (som booker Peter Møller Madsen i øvrigt nærmest tvang til at udvide sættet, så det kom over den magiske time), Tim Christensen, Safri Duo, Poul Kreds, Shu-bi-dua, Sanne Salomonsen, Swan Lee, Tue West, Hotel Hunger og Baby Woodrose

Øverst på plakaten stod svenske The Cardigans, de fik fra udlandet følgeskab af blandt andre landsmændene Lisa Miskovsky (der erstattede engelske Paul Young, som skulle have optrådt i Nibe med et Tex Mex orkester) og Patrik Isaksson. Men også Guy Forsyth, Teitur og cubanske Sonora Universal var at finde på festivalen.

Om dette musikprogram - og den linje Nibe Festival generelt lægger, når der skal indkøbes musik - skrev musikchef på P3, Lars Trillingsgaard i festivalens programavis blandt andet:


"Det er godt at se, hvordan Den Lille Fede udvikler sig. Mange andre ville stille sig tilfreds med at booke de otte sædvanlige sikre navne og derefter koncentrere sig om at få solgt en masse fadøl og franske hotdogs til ågerpriser således at overskuddet fra festivalen kan sende den lokale håndboldklub på sommertur til Polen.

Det er en svær balance, men jeg synes, at Nibe Festival er rigtig gode til at udvikle sig uden at miste publikums opbakning og interesse"

Musikalsk flottede festivalen sig i anledning af jubilæet, der blev skudt i gang allerede onsdag aften med en særlig jubilæumskoncert med Kim Larsen & Kjukken. Koncerten blev afviklet foran 5.000 mennesker. The Bats, der fejrede 20 års jubilæum sammen med festivalen, spillede - i silende regn - på festivalens store scene

Vejret under dette års festival var ikke det bedste, men da Peter Møller Madsen nogle måneder senere aflagde sin formandsberetning, så kunne han med tilfredshed konstatere, at de mål, festivalledelsen havde sat sig, de blev nået.

Omsætningen landede i nærheden af 11,7 mio. kr. og det var den hidtil største omsætning i festivalens historie. Der blev udbetalt omkring 700.000 kr til de medhjælpende foreninger, og regnskabet blev afsluttet med et overskud på 320.000 kr

Hen over sommeren og i løbet af efteråret blev kommunens udstykning af det skrånende areal ved Skalvej, der grænser lige op til festivalen, diskuteret voldsomt og i november blandede Peter Møller Madsen sig i debatten.

Det skete i et interview til Nibe Avis, og heri gav han blandt andet udtryk for en vis frygt for at festivalen ville blive mødt med klager, selvom det i lokalplanen stod anført at kommende beboere i området kunne forvente støjgener i tre uger i forbindelse med festivalens afvikling.

”Vi kan ikke nægte den tunge transport adgang til festivalområdet, vi kan ikke skrue ned for lyden på en rockfestival. og vi kan - nej vil - ikke forhindre mange mennesker i at færdes i og omkring Skalskoven under de fremtidige festivaler.”

 

Og så fandt Peter Møller Madsen sine sorteste solbriller frem...

”Derfor frygter vi, at Nibe Festival vil være lukningstruet hvis - nej, når - de første klager tikker ind.

Må vi flytte festivalen, så bliver det givetvis på nuværende tidspunkt ikke til et andet område i Nibe. Nej, så flytter vi det eventuelt til et andet område og til en kommune, som kan garantere os den arbejdsro, som vi arrangører er så afhængige af.”

 

Men alle dommedagsprofetier blev gjort til skamme.

Den Lille Fede flyttede – naturligvis - aldrig sin dertil indrettede.

Der opstod ingen problemer i naboskabet, og i dag lever husejerne i Høje Nibe og festivalen i fred og fordragelighed som de gode naboer de er - også når festivalen brager løs i de fire sommerdage.

 

Hvad var i 2003 den største nyskabelse?

A= 9 Festivalen flyttede i skoven

A= 6 Lux-campen

A= 2 Hippiereservatet

 

Der var kommet et nyt spisested i 2003, men hvad hed det?

B= 3 De Tre Små Grise

B= 7 TarcoTown

B= 8 Ko & Kylling

 

Hvor klokkeslet kunne konferencierne meddele ”Alt udsolgt” lørdag i 2003?

C= 5 Kl 12:00

C= 4 Kl 17:00

C= 2 Kl 09:00

 

2004 var et jubilæumsår. Hvem spillede til den særlige jubilæumskoncert?

D= 7 Kim Larsen & Kjukken

D= 1 Tv-2

D= 6 Lars Lilholt

 

Hvor mange var der til den særlige jubilæumskoncert i 2004?

E= 0 7000 Gæster

E= 8 6000 Gæster

E= 4 5000 Gæster

 

Der var et overskud på 320.000 kr i 2004, men hvad var omsætningen på?

F= 6 11.7 mio

F= 8 9.4 mio

F= 4 14.8 mio

 

N56° 59.ABC E009° 39.DEF

Additional Hints (No hints available.)