Inzichten in de kunst van geocaching en fotografie: interview met Don Pipolino

Philipp, ook bekend als don pipolino op Geocaching.com en Instagram, deelt zijn geocachingavonturen sinds 2010. Met meer dan 130 eigen caches en 15.000 favoriete punten is zijn expertise in het verstoppen van caches en zijn scherpe oog voor geocachingdetails inspirerend. Benieuwd naar wat Don Pipolino in het oog houdt? Maak je klaar om geïntrigeerd te raken als we ons verdiepen in zijn geocaching-ervaringen!

Geocaching HQ: Wat is jouw achtergrond naast het geocachen? Vertel ons een beetje over jezelf!
Ik kom uit Bazel, een stad in Zwitserland. Aan de grens met Duitsland en Frankrijk. Ik hou ervan om in de natuur te zijn en mijn hobby’s zijn wandelen en fotografie. Dit kan ik goed combineren met mijn passie voor geocaching.

Geocaching HQ: Wat is jouw gebruikersnaam en icoon en wat is het verhaal erachter?
Mijn gebruikersnaam is don pipolino en mijn icoon is een cowboy. Een vriend heeft mij deze bijnaam als grap gegeven. Eerst noemde hij mij Pipolino, een bijnaam gerelateerd aan Philipp. Daarna was Don er aan toegevoegd. Toen ik startte met geocaching heeft een vriend voor Don Pipolino gekozen als gebruikersnaam. Aangezien ik een cowboy wilde worden als kind, koos ik voor een cowboy als icoon.

Geocaching HQ: Hoe en wanneer heb je over geocaching gehoord?
Ik hoorde voor het eerst over geocaching van vrienden begin 2010. Daarna ben ik een paar keer mee geweest bij het geocachen. Maar ik had nooit bedacht dat ik het zelf zou gaan doen. Oktober 2010 heb ik met een vriend een account aangemaakt. Vooral omdat we niet wisten wat we met haar kleine broer moesten doen op een zaterdag. Dus hebben we een aantal caches, met weinig succes, gezocht. Ik werdt wel gegrepen door het geocachingvirus.

Geocaching HQ: Hoe en waar kunnen mensen jou en je geocaching-content vinden?
Je kan mij vinden op Instagram. Ik plaats mijn avonturen bij @don_pipolino_. Ik hou ervan te wandelen of het bezoeken van mooie plekkies gecombineerd met geocaching. Ik plaats foto’s of video’s van mijn ervaringen. Als je vragen hebt of tips nodig hebt, kan je mij altijd aanschrijven.

Geocaching HQ: Je hebt meer dan 100 geocaches geplaatst. Heb je een favoriete en waar heb je de inspiratie vandaan voor deze cache?
Ik hou van al mijn geocaches en het is niet makkelijk er een favoriete uit te pikken. Maar Hereinspaziert (GC4XCXQ) staat in de top van mijn lijst. Het is tevens de geocache met de meeste Favorite-punten. Dit is een typische Don Pipolino-cache. Het maakt vele cachers aan het lachen en omdat het in het centrum van de stad Bazel is geplaatst, wordt het bezocht door cachers vanuit de hele wereld. De meeste van mijn caches zijn spontane ideeën. Ik passeer regelmatig een plek en denk daarbij dat het een goede plek is om een geocache te verstoppen. Ik heb dan snel een idee wat voor soort geocache het kan worden. Als de plaats nog vrij is, zal ik proberen een geocache te maken.


Lees het volledige interview hier in het Engels.

Mackenzie is a Senior Community Manager at Geocaching HQ. Born and raised in the Pacific Northwest she loves finding new geocaches and exploring the area. You will typically find her out on the coast discovering new lighthouses.