Vesmírný rozhovor: Marcellus se věnuje geocachingu, vesmíru a dalším tématům.

Jsme nadšeni, že se můžeme opět spojit s Marcellusem Caddem (atreides) z Geocaching While Black, a to právě v době nové geocachingové výzvy Cosmic Quest (Vesmírná výprava)! Marcellus se s vámi podělí o svou strategii pro maximální sběr paliva, o své znamení zvěrokruhu při geocachingu, zda věří na mimozemšťany a o další informace!

Razorbackgirl, Godot a Marcellus u nejstarší keška v New Hampshire.

Geocaching HQ: Co jsi dělal od našeho posledního rozhovoru?

Vlastně o dost víc, než jsem čekal! Koncem roku 2023 jsme s přáteli vyrazili na výlet na severovýchod. Přiletěli jsme do Baltimoru (což vlastně není severovýchod, pokud nejste z Texasu) a odletěli z Bostonu, přičemž jsme navštívili padesát čtyři okresů ve třinácti státech, Washington DC a Quebec. Dokončili jsme Connecticut a Delaware a jeden z nás i Maryland!

V březnu uspořádala TXGA další úspěšnou Texas Challenge ve Wichita Falls a oznámila místo konání příštího ročníku. Pokud hledáte, co dělat v březnu 2025, přijeďte za námi do Floresville (GCAMM1H), kousek od San Antonia!

Malovaná plechovka od munice na vlakovém nádraží v Utahu, Spojené státy.

Nakonec jsem odjel do Denveru kvůli rodinným záležitostem a měl jsem čas navštívit dalších čtyřiadvacet okresů v Coloradu, Nebrasce, Utahu a Wyomingu! V Utahu jsem byl poprvé. Salt Lake City bylo kulturně i teplotně chladnější, než jsem očekával. A když jsem tam byl, zjistil jsem také, že mám zvláštní vztah k horám. Mluvíme o vzdělávání!

K tomu si připočtěte zkřížení cest s Magftplannerem na jeho epické cestě za dokončením dolních 48, vystoupení na Caching in the NorthWest, setkání s několika dalšími Lackeys (včetně Rock Chalk, když zde podepisoval Texas County Challenge) a dokončení mého šestého roku kešování i mé série. Dalo by se říci, že to byl z hlediska kešování dobrý rok!

Geocaching HQ: Naše letošní geocachingová výzva Vesmírná výprava je o spolupráci hráčů při hledání keší a doplňování paliva do vesmírných lodí našich vesmírných přátel. Zajímá nás: jaká je vaše jedinečná strategie pro tuto výzvu?

Marcellus, Krissy4884, 4everlyn, Kittydcota, Godot a Razorbackgirl na Maine’s nejstarší kešce.

Co se týče keškování, byl jsem tradičně tak trochu vlk samotář, ale v posledních letech jsem si oblíbil keškování s přáteli. Jak tedy lépe získat energii než vyrazit na cestu s několika z nich? V blízkosti Austinu se nachází velký, poměrně nový Geoart, řada kachen. Několik z nás pro ně řešilo hádanky a brzy se naskládáme do jednoho z našich náklaďáků (pravděpodobně The Outlaws) a vyrazíme na ty zadní cesty! Samozřejmě musíme být opatrní. Jestli je Texas něčím známý, pak tím, že je v něm v létě horko. Ale budeme mít vodu, opalovací krémy, klobouky ve stínu a klimatizaci, která vám s tím pomůže!

Geocaching HQ: Slyšeli jsme, že máš zkušenosti s astronomií. Který aspekt vesmíru tě nejvíce zajímá?

Kaktusy a hvězdy v Arizoně, USA.

Jestli vám nevadí, že se na chvíli odmlčím, tak mě opravdu zajímaly hvězdy se supervelkou hmotností. Hvězdy s nízkou hmotností (jako Slunce) září miliardy let, přestanou se vnitřně slučovat a pak ještě miliardy let září svým žárem. Hvězdy s vysokou hmotností vydrží jen několik milionů let (v některých případech jen několik set tisíc let) a pak buď explodují, nebo se stanou černými dírami. Hvězdy se supervysokou hmotností neprobíhají podle standardního vývoje hvězd, takže přesně nevíme, co se s nimi děje, a jsou vzácné, s „krátkým“ životem, který je na lidské časové škále tak dlouhý, že jsme nepozorovali nic, co by nám o nich řeklo víc. Jsem si jist, že výzkum od doby, kdy jsem ho pozorně sledoval, pokročil, takže bych si rád přečetl novější práce na toto téma!

Geocaching HQ: Musíme vědět, jestli věříte na mimozemšťany.

Mimozemšťan v Roswellu v Novém Mexiku.

Ne, ale tak trochu ano. Určitě jste už slyšeli vtip o tom, že každému člověku z milionu lidí je osm tisíc lidí podobných. Pokud je šance na vznik života jedna ku milionu a teoreticky existují miliardy planet, pak by na tisících z nich měl existovat nějaký druh života. Statisticky by tam tedy měl být mimozemský život. To vše samozřejmě vyvolává Fermiho paradox a Velký filtr. Nakonec, xenobiologie prostě není moje silná stránka.

Mackenzie is a Senior Community Manager at Geocaching HQ. Born and raised in the Pacific Northwest she loves finding new geocaches and exploring the area. You will typically find her out on the coast discovering new lighthouses.