Dingen die je moet weten over reviewers

Wanneer een nieuwe geocache wordt aangeboden voor publicatie op Geocaching.com, wordt deze gecontroleerd door één van de bijna 300 mensen ter wereld die vrijwillig tijd besteden aan de wereldwijde gemeenschap. De bijdrage van de vrijwillige reviewers aan het spel is van onschatbare waarde! Echter, veel geocachers hebben geen interactie met een reviewer totdat ze een geocache verstoppen, dus er is wellicht wat verwarring over de taken van reviewers.

Reviewers zijn echte mensen
In het AI-tijdperk is het gemakkelijk om te denken dat je communiceert met een bot. Dat is niet het geval op Geocaching.com! Een echte persoon leest en reageert op jou tijdens het reviewproces.

Reviewers zijn zeer ervaren geocachers
Wees niet verbaasd als een revieweraccount geen gevonden of geplaatste caches heeft. De meeste reviewers maken een nieuwe gebruikersnaam aan om hun rol als vrijwilliger te scheiden van hun activiteiten als speler. Doorgaans heeft een reviewer honderden of duizenden vondsten en heeft hij/zij ook zelf geocaches gemaakt. Ze hebben veel kennis van de richtlijnen, lokale regels en beleid. Ze hebben ook een grote passie voor het spel!

Nieuwe reviewers worden over het algemeen uitgekozen in samenwerking met de plaatselijke en wereldwijde reviewteams op basis van de behoeften in de regio en de vaardigheden en ervaring van de kandidaat.

Reviewers bezoeken de geocachelocaties niet persoonlijk
Het is gewoonweg niet mogelijk voor vrijwillige reviewers om fysiek jouw verstopplek te bezoeken. Daarom is het zo belangrijk voor cache-eigenaren om tijdens het reviewproces zoveel mogelijk informatie, waaronder foto’s, aan te leveren. Door het beschrijven van je cachebehuizing, hoe hij verstopt is en het doorgeven van benodigde informatie over toestemming, kan het reviewproces soepeler verlopen.

Reviewers stellen vragen
Of je nu een nieuwe plaatser bent of al honderden caches geplaatst hebt, je krijgt misschien vragen tijdens de review. Dit is heel normaal. Reviewernotities waarin jullie communicatie staat worden automatisch verwijderd voor het publiek als een cache gepubliceerd wordt.

Reviewers willen jouw geocache publiceren
De makkelijkste manier om een glimlach te toveren op het gezicht van je reviewer, is het lezen van de richtlijnen voor het plaatsen van een geocache en eventueel regionaal geocachebeleid, als dat van toepassing is. Met het begrijpen van de richtlijnen en plaatselijk beleid kom je een heel eind om je geocache gepubliceerd te krijgen!

Reviewers zijn vrijwilligers
Dit kan niet vaak genoeg herhaald worden, want hoewel reviewers ernaar streven om binnen zeven dagen nadat een cache is ingediend te beginnen met het reviewproces, kunnen er vertragingen zijn vanwege verschillende factoren. Wees alsjeblieft geduldig en onthoudt dat reviewers vrijwillig hun tijd besteden aan de gemeenschap. Zorg er ook voor dat je je cachepagina goed hebt ingediend, dat hij niet op onbeschikbaar staat en dat er geen reviewernotitie is die actie van jou vraagt.

Bekijk onze Kennisbank voor veel meer informatie over het indienen van een cache en wat je kunt verwachten tijdens de review. Zijn er andere dingen die je altijd al wilde weten over het reviewproces? Deel het in de reacties zodat we je suggesties kunnen meenemen voor een toekomstige blog!

Hopelessly addicted cacher and Geocaching HQ's public relations manager.